Hajléktalanság Magyarországon - A "Február Harmadika" munkacsoport által közzétett információk

Február Harmadika adatfelvétel

Február Harmadika adatfelvétel

Gyorsjelentés a 2014. évi "Február Harmadika" adatfelvétel eredményeiről

2014. április 30. - FebruárHarmadika

"Mélyülő nyomor" címmel tartott sajtótájékoztatót szerdán a Menhely Alapítvány a 2014. évi "Február Harmadika" adatfelvétel legújabb eredményeiről. Idén 16 alkalommal került sor a hajléktalan emberek körében végzett országos szociológiai adatfelvétel megszervezésére és lebonyolítására.

Az idei felmérés adataiból kitűnik, hogy egyre mélyebb a nyomor, egyre kilátástalanabb a szegények sorsa. A hajléktalan emberek munkába állási, megélhetési esélyei szűkülnek, a kiszolgáltatottságuk nő. Magyarország legnagyobb vidéki városaiban a fedél nélkül élők legalább ugyanannyian, de sok helyen jóval többen vannak, mint azok, akik valamilyen szállásnyújtó intézményben hajthatják fejüket nyugovóra.
2014-ben az ország minden régiójából, valamennyi megyéből több mint hatvan település kapcsolódott be az adatgyűjtésbe. Néhány kivételtől eltekintve az ország minden szállásnyújtó intézménye és utcai gondozó szolgálata részt vett a munkában. Az adatfelvételt – mint eddig mindig, most is – az együttműködő szervezetek intézményeiben, valamint utcán dolgozó szociális munkások segítették.
A február harmadikán végzett adatfelvételek azért fontosak, mert a hajléktalan helyzetben lévők életkörülményeiről, azok aktuális változásairól nyújtanak átfogó képet. Az adatfelvétel során kapott információk, az évről, évre követhetővé váló változások segítik a hajléktalan emberek számára nyújtott szolgáltatások, ellátások fejlesztését.
 
A Február Harmadika Munkacsoport nevében köszönjük minden válaszadó hajléktalan embernek, minden részt vevő szervezetnek, és a kérdőívek kitöltését segítő minden kollégának az országban, hogy immár 16. alkalommal önzetlenül segítették ezt az ÓRIÁSI adatfelvételt!
 
A felmérés eredményeivel kapcsolatban további információ kérhető:
 
http://www.menhely.hu/
Név: Gurály Zoltán
E-mail: februarharmadika@menhely.hu
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://februarharmadika.blog.hu/api/trackback/id/tr9414535812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása